Mietteitä Turkin kilpailusta

01.05.2017

Belek, Turkki

Turkin kisa on takanapäin ja taskuun jäi toinen sija. Voittokamppailu oli tiukkaa vääntöä oikeastaan kahden päivän ajan. Taistelin voitosta ensimmäisen kerran Challenge Tourilla sitten vuoden 2013 kevään. Oikeastaan painetila ei tuntunut juurikaan erilaiselta kuin Nordic Liigassa. Kaikkein vaikeinta oli pysyä hetkessä kierrosten välisen ajan. Yritin keksiä kaikenlaista tekemistä ettei tule liikaa mietittyä tulevaa. Katselin sarjoja, kuuntelin musiikkia ja nukuin pitkiä yöunia.

Viimeinen päivä
Englantilaiselle pelikaverille Ryan Evansille tuulessa pelaaminen on varmasti Saarilta tuttua puuhaa, mikä näkyi hyvin hallituissa kevyissä lyönneissä. Itse pelasin Nordic Liigaa kovassa tuulessa koko kauden 2015 ja sieltä jäi paljon arvokasta oppia käteen.

Pelin kulminaatioreikiä olivat kolme viimeistä reikää. 16 väylällä Ryan otti kolme puttia noin 6 metristä, missaten ensimmäisen putin 1,5 metriä pitkäksi myötätuuleen. Itse upotin birdien reilusta metristä hienon wedgelyönnin jälkeen. Eroa oli enää 1 lyönti.

17 reikä oli kovaan vastatuuleen pelattu saarigriinillä varustettu par 3. Näin että edellisessä ryhmässä kaksi pelaajaa löi pallon veteen joten ajattelin ottaa yhden mailan isomman. Löin huippulyönnin rauta 7:lla suoraan lippua kohti, mutta harmikseni se lensi yli griinin takaraffiin. Ryan löi perässä myös lippua kohti etuforelle n. 8 metriin.
Nostin hyvän chipin kahteen metriin. Ryan upotti birdien forelta ja siirtyi taas kuskin paikalle. Hoin itselleni ennen puttia "älä anna tuumaakaan periksi, hoidetaan tää viel kotiin". Laitoin sisään ja viimeiselle lähdin 2 lyöntiä perässä.
Viimeinen reikä par-5 pelattiin selkämyötäseen ja molemmat lähdimme lyömään drivea. Tiesin, että eaglen tarvitsen. Ryan löi pallon ensin semiraffiin. Itse löin hyvän driven, mutta draw ei ihan pitänyt tuulta vasten ja pallo ajatui hieman oikealle puihin. Pallolle tultuani huomasin sen nojaavan puuhun ja jouduin ottamaan pelaamattoman paikan dropin. Ryan löi sillä välin pallon griinille ja voittokamppailu oli ikävä kyllä pelattu. Chippasin pallon dropin jälkeen väylälle, josta jatkoin griinille ja kahden putin kera kisa oli valmis.
Näin tällä kertaa, ensi kerralla entistä vahvempana ja kokeneempana!

-hattu